BSO Ahoy

De BSO is vrije tijd voor kinderen. In tegenstelling tot op school en op andere plekken, hoeft er op de BSO niets. Het is een plek van mogen in plaats van moeten. En er mag van alles...
De BSO heeft een rijkdom aan materialen en ruimte. We bieden ook dingen aan die thuis niet zo gemakkelijk kunnen. Een spel met een grote groep zoals levend Stratego of verstoppertje in het donker. Of denk aan een grote werkbank of een ruime speelplaats. Misschien is er op de BSO wel een timmerhok of een groot atelier. We geven ook workshops om kinderen met van alles te laten kennismaken. Het ontwerpen van je eigen kleding, speksteen bewerken, vuur maken of breien. Samen met de kinderen bieden we veel verschillende dingen aan, maar zij beslissen zelf waarmee ze aan de slag gaan. Soms hebben kinderen juist helemaal geen zin om iets te doen en ook dat mag op de BSO. Lekker hangen en chillen. Ook jezelf vervelen mag en kan hartstikke nuttig zijn.

                                

De BSO is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten. Waar zij weer een stukje van de wereld ontdekken, leuke activiteiten doen én zichzelf beter leren kennen. Onze kindercentra zijn democratische oefenplaatsen. Hier doen kinderen samenlevingservaringen op. Daarbij hoort ook de digitale wereld. Dat weten onze BSO-kinderen als geen ander. Als het gaat om internet en andere digitale mogelijkheden bieden wij kinderen kansen om te leren hoe zij hier op een verstandige en veilige manier mee om kunnen gaan. Door erover te praten: waar zijn ze mee bezig? Wat intrigeert ze? Kinderen leren van ons en wij van hen, zeker op dit gebied. Deze uitwisseling zorgt voor wederzijdse betrokkenheid.
                                              

Wij nemen kinderen serieus, ook al zijn we het niet altijd met hen eens. We vieren successen, werken aan het verwerken van teleurstelling en proberen het gewoon opnieuw. Kinderen worden niet beoordeeld en we houden geen score of rapportcijfer bij; op de BSO probeer je het nog een keer. Een kind dat zich gezien en gehoord voelt, dat durft. Het durft op ontdekking te gaan, durft te oefenen, durft fouten te maken. Want het weet: ik mag hier oefenen, ik kan hier leren. Dit alles maakt de BSO extra bijzonder voor ieder opgroeiend kind!

                                   

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT