Nieuws uit Sinderen

Godsdienstig Vormingsonderwijs

Op Sinderen bieden wij onze leerlingen Godsdienstig Vormingsonderwijs (GVO). Wekelijks komt hiervoor GVO-docent Lily Mulder naar Sinderen om met de leerlingen die zich voor deze lessen hebben aangemeld, door middel van verhalen die ze horen, na te denken over begrippen als; ‘verbinding’, ‘vrede’, ‘dankbaarheid’, ‘nieuw begin’, ‘verdriet’, ‘eerlijkheid’, ‘moed’, ‘vrijheid’, liefde, ‘dromen’….

Deze verhalen zijn het startpunt waar vanuit ze zelf gaan verkennen wat die woorden voor hen kunnen betekenen. De verhalen sluiten aan bij de leeftijd van de leerlingen.

Er wordt ook een link gelegd met verhalen uit de bijbel of andere betekenisvolle verhalen. Tevens onderzoeken ze tijdens de lessen hoe die verhalen ons nu nog op weg kunnen helpen om een eigen mening te vormen en hebben ze aandacht en respect voor elkaars opvatting.

Met een (creatieve) verwerking gaan de leerlingen hier dan mee aan de slag, dit kunnen knutselopdrachten, spelletjes of dramaopdrachten zijn.

Na 45 minuten is de GVO-les klaar en nemen ze afscheid; weer een verhaal rijker!

Deze GVO-lessen vallen onder de reguliere lessen en zijn kosteloos te volgen.

Indien u uw kind(eren) ook aan wilt melden voor de GVO-lessen, dan kunt u dit in het begin van het schooljaar doorgeven aan de leerkracht van uw kind(eren).

Groepsnieuws Sinderen

Promotiefilmpje Op Koers/ De Wegwijzer Sinderen

Beste ouders en verzorgers,

Met onwijs veel trots presenteer ik u hierbij het promotiefilmpje van onze prachtige school!

Uiteraard willen wij hier alle leerlingen voor bedanken, want wat doen ze het super!!! Maar uiteraard gaat er een bijzonder woord van dank uit naar Saar! Wat heeft zij het fantastisch gedaan, complimenten!!!

Daarnaast wil ik een speciaal woord van dank uitspreken naar de teamleden voor het schrijven van het script, het netjes maken van de school en voor de hulp op de filmdag: #topteam!

Dan wil ik ook nog via deze weg het broertje van Jiske hartelijk danken voor de fantastische drone beelden!! Deze maken het filmpje echt uniek!

Tevens wil ik verschillende ouders graag bedanken voor het helpen met opruimen, poetsen en repareren van o.a. banken en bloembakken.

Tenslotte wil ik heel veel dank aan Paraat scholen uitspreken en in het bijzonder aan Onno voor het mogelijk maken van dit filmpje! Onno heeft dit prachtige filmpje gemaakt en Saar, de overige leerlingen en het team onwijs goed begeleid!

Hopelijk geniet u ook allen van dit prachtig filmpje en ik hoop dat u ons wilt helpen dit filmpje verder te delen op sociale media!

Hartelijke groet,

Rachelle van Kouwen

Kom-In-De-Klas-Ochtend 7 juli aanstaande

Beste ouder en verzorgers,

In samenwerking met het team en de werkgroep voor behoud van onze school, organiseren wij op woensdag 7 juli aanstaande een Kom-In-De-Klas-Ochtend.

Deze ochtend is bedoeld voor mogelijke nieuwe leerlingen en hun ouders. Helpt u mee om deze flyer te verspreiden?

Alvast heel hartelijk bedankt!

Hartelijke groet, mede namens team en werkgroep,

Rachelle van Kouwen

Team OBS Op Koers geslaagd!!

Trots!

Fijn weekend gewenst!

Pasen

Ook na de lunch was het erg gezellig! Een paascircuit vol met leuke spelletjes.

Een heel fijn Paasweekend allemaal!

☀️🐣🐰
Sinterklaas op school!

Na een nacht slapen op school was Sinterklaas toe aan een ontbijtje. Helaas was er geen bakker op Sinderen te vinden en heeft een lieve dorpsgenoot hem weer afgezet bij de Wegwijzer.

Er is gedanst, gezongen en opgetreden voor Sinterklaas. De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben super mooie surprises gemaakt. De individuele foto's komen terug in de schoolkrant.

Wat een gezellige dag!

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT