Nieuws uit Sinderen

Godsdienstig Vormingsonderwijs

Op Sinderen bieden wij onze leerlingen Godsdienstig Vormingsonderwijs (GVO). Wekelijks komt hiervoor GVO-docent Lily Mulder naar Sinderen om met de leerlingen die zich voor deze lessen hebben aangemeld, door middel van verhalen die ze horen, na te denken over begrippen als; ‘verbinding’, ‘vrede’, ‘dankbaarheid’, ‘nieuw begin’, ‘verdriet’, ‘eerlijkheid’, ‘moed’, ‘vrijheid’, liefde, ‘dromen’….

Deze verhalen zijn het startpunt waar vanuit ze zelf gaan verkennen wat die woorden voor hen kunnen betekenen. De verhalen sluiten aan bij de leeftijd van de leerlingen.

Er wordt ook een link gelegd met verhalen uit de bijbel of andere betekenisvolle verhalen. Tevens onderzoeken ze tijdens de lessen hoe die verhalen ons nu nog op weg kunnen helpen om een eigen mening te vormen en hebben ze aandacht en respect voor elkaars opvatting.

Met een (creatieve) verwerking gaan de leerlingen hier dan mee aan de slag, dit kunnen knutselopdrachten, spelletjes of dramaopdrachten zijn.

Na 45 minuten is de GVO-les klaar en nemen ze afscheid; weer een verhaal rijker!

Deze GVO-lessen vallen onder de reguliere lessen en zijn kosteloos te volgen.

Indien u uw kind(eren) ook aan wilt melden voor de GVO-lessen, dan kunt u dit in het begin van het schooljaar doorgeven aan de leerkracht van uw kind(eren).

Groepsnieuws Sinderen

Kom-In-De-Klas-Ochtend 7 juli aanstaande

Beste ouder en verzorgers,

In samenwerking met het team en de werkgroep voor behoud van onze school, organiseren wij op woensdag 7 juli aanstaande een Kom-In-De-Klas-Ochtend.

Deze ochtend is bedoeld voor mogelijke nieuwe leerlingen en hun ouders. Helpt u mee om deze flyer te verspreiden?

Alvast heel hartelijk bedankt!

Hartelijke groet, mede namens team en werkgroep,

Rachelle van Kouwen

Team OBS Op Koers geslaagd!!

Trots!

Fijn weekend gewenst!

Pasen

Ook na de lunch was het erg gezellig! Een paascircuit vol met leuke spelletjes.

Een heel fijn Paasweekend allemaal!

☀️🐣🐰
Sinterklaas op school!

Na een nacht slapen op school was Sinterklaas toe aan een ontbijtje. Helaas was er geen bakker op Sinderen te vinden en heeft een lieve dorpsgenoot hem weer afgezet bij de Wegwijzer.

Er is gedanst, gezongen en opgetreden voor Sinterklaas. De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben super mooie surprises gemaakt. De individuele foto's komen terug in de schoolkrant.

Wat een gezellige dag!

Gevaarlijk bezoek!

Wat een spannende dag. Toen wij vanochtend op school kwamen zagen wij dat er iemand met hele gevaarlijke voetstappen in onze school is geweest. De kinderen hebben dit spoor gevolgd maar van wie waren deze gevaarlijke voetstappen.. een beer of een monster? In de loop van de dag kwamen wij erachter dat de Gruffalo op bezoek is geweest. Hij heeft voor alle kinderen een prentenboek achtergelaten. Deze is vanmiddag voorgelezen aan de kinderen van groep 1, 2 en 3. Dit kunnen ze vast aan u navertellen! De boeken moeten uiterlijk 6 november weer terug.

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT