Nieuws uit Varsseveld

Humanistisch Vormingsonderwijs

Wekelijks komt HVO-docent Albertien Buiting naar Varsseveld om Humanistisch Vormingsonderwijs te geven. Het Humanisme gaat er vanuit dat iedereen gelijk is, dat iedereen even belangrijk is, dat ieder mens in staat is om zelf over dingen na te denken, daar keuzes in te maken en verantwoording voor te dragen. Ook gaat het Humanisme er vanuit dat iedereen in verbondenheid leeft met elkaar, iedereen heeft elkaar nodig en iedereen moet rekening houden met elkaar.

Tijdens de HVO lessen gaat zij met de kinderen onderzoeken, hoe zij denken over bepaalde zaken die zij in hun leven tegenkomen. Hoe denken de kinderen over mooi of lelijk, en wat is goed en kwaad? Dit gebeurt geheel vrij van oordelen en opgelegde normen. Er wordt gesproken over wat de kinderen zelf vinden. De luisteren naar elkaar, werken  samen, doen spelletjes, hebben samen plezier. Op verschillende manieren gaan zij hiermee tijdens de Humanistische vormingslessen aan de slag.

De thema’s die besproken worden, worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen.

Kortom:
HVO leert kinderen om te gaan met zichzelf en hun sociale en natuurlijke leefomgeving. Het draagt bij aan de ontwikkeling van sociale levenskunsten wereldburgerschap op basis van humanistische principes zoals natuurlijkheid, verbondenheid, vrijheid, gelijkheid en redelijkheid. Het sluit aan bij de belevingswereld van kinderen en werkt met uiteenlopende werkvormen met respect voor de verschillen tussen kinderen.
“HVO is laten zien wat je denkt, wilt en voelt en ook luisteren naar wat een ander bedoelt”.

Deze HVO-lessen vallen onder de reguliere lessen en zijn kosteloos te volgen.

Indien u uw kind(eren) ook aan wilt melden voor de HVO-lessen, dan kunt u dit in het begin van het schooljaar doorgeven aan de leerkracht van uw kind(eren).

Groepsnieuws Varsseveld

Hierbij presenteren wij u vol trots.... onze schoolfilm!

Beste ouders en verzorgers,

Hierbij presenteren wij u vol trots onze schoolfilm!

Deze promotiefilm is mede tot stand gekomen dankzij de medewerking van Jesse en zijn ouders, alle overige leerlingen en hun ouders en verzorgers, teamleden OBS op Koers, peuter Lars en zijn ouders, Humankind en Paraat scholen! Daarnaast wil ik hierbij een speciaal woord van dank uitspreken voor het vele werk achter de schermen door Tim en Onno (cameraman en editor)!

Naast dat het u een mooi inkijkje geeft in een schooldag op OBS Op Koers, hopen wij hiermee uiteraard ook nieuwe leerlingen aan te kunnen trekken.
Deze schoolfilm dient ter promotie van onze school en mag vol trots verder gedeeld worden.

Ik wens u allen voor straks een heel fijn weekend!

Hartelijke groet, mede namens alle teamleden,
Rachelle van Kouwen

De allerbeste wensen voor 2022!!

Beste leerlingen, ouders en verzorgers,

Hierbij presenteren wij u onze allerbeste wensen aan alle leerlingen van OBS Op Koers!

Hartelijke groet, mede namens alle teamleden,

Rachelle van Kouwen

Beste ouders/verzorgers,

Vandaag kunnen we terug kijken op een geslaagd Sinterklaasfeest! Vannacht heeft Sinterklaas op school geslapen, alle kinderen hebben Sinterklaas samen wakker gemaakt. Hierna heeft de onderbouw (1 t/m 4) samen met de Sint het Sinterklaasfeest gevierd en zijn ze met een piet naar de schatkamer geweest. De bovenbouw (5 t/m 8) heeft het Sinterklaasfeest gevierd met mooie surprises en prachtige gedichten!

Ouder raad bedankt voor de snoepzak, cadeaus en de lekkernijen!

Hieronder een paar impressie foto's.

Fijn weekend gewenst,

Groeten het team

Foto's activiteitendag groep 7

Het is inmiddels al bijna twee weken geleden dat wij onze activiteitendag hadden. Een groot aantal foto's plaatsen werkt hier niet zo goed. Vandaar de vertraging. Hierbij alsnog een kleine selectie foto's van deze leuke dag. We hebben op het laatste uur na mooi weer gehad en wat hebben de kinderen genoten van alle activiteiten en de patat. Ze zullen vast goed geslapen hebben die avond ;)

Yes! Sinterklaas is op school!

Wat fijn dat Sinterklaas er weer is. Hij had zich een beetje verslapen, maar inmiddels hebben Piet en de kinderen hem wakker gemaakt.

Er wordt gedanst en gezongen en de kinderen van groep 5 t/m 8 hebben super mooie surprises gemaakt.

Wat een gezellige dag!

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT