Beelden van "lang" geleden

In ons archief staan heel veel foto's en filmpjes van "lang" geleden. Leuk om eens terug te kijken.

Mannetje Jas

Groep 2-3 ging dinsdag 12 maart naar de bibliotheek voor het project "Mannetje Jas" Het is een verhaal over een mannetje dat het altijd koud heeft en daarom steeds meer jassen over elkaar aantrekt. Hij wordt daardoor heel dik.

Groepen 1-2A en 1-2B gingen dinsdag 19 maart.

Lees meer

Wiesneus

Maandag 18 maart werd het project Wiesneus geopend. Dit project gaat over streektaal. De hal was mooi versierd, met Achterhoekse spreuken en Achterhoekse vlaggen. .  Wethouder Janine Kock las een verhaal voor in het Achterhoeks en Hans Keuper kwam de kinderen vermaken met liedjes en grapjes. Het was erg leuk. De kinderen en leerkrachten hebben genoten. 
Het project bestaat uit lessen in het dialect, die de hele week in de groepen worden gegeven
 

Lees meer

groep 8 off day

Ook in groep 8 werd de "Off-day" gehouden.

Lees meer

Off-dag

Vrijdag 15 maart hadden we een "stakingsdag". De school was gewoon open, maar er werd geen les gegeven. De kinderen hadden een pyjamadag. Er werd uitgelegd waarom deze dag werd gehouden en allerlei activiteiten gedaan. O.a. werd een brief aan de minister van onderwijs geschreven. Ook werden groepen samengevoegd, om te laten zien wat er kan gebeuren als een leerkracht ziek is en geen vervanging mogelijk.

Lees meer

dansworkshop groep 8

Dinsdag 12 maart heeft groep 8 de eerste les van de dansworkshop gehad. 

Lees meer

boomfeestdag

Woensdag 13 maart hebben de kinderen van groep 7 en 8 bomen geplant. Eerst gingen ze in de regen op de fiets naar het Idinkbos. Alle andere kinderen van De Wegwijzer kwamen met de auto. Mensen van de Gemeente en andere belangstellenden waren er om de kinderen te steunen. Wethouder Ankersmit en  Wout hebben  de eerste Linde geplant. Daarna gingen alle kinderen in groepjes aan het werk. Er werd gefilmd door pro 8 en ook was de fotograaf aanwezig. Wat hebben ze hard gewerkt in regen en kou.

Lees meer

vertelstoel 1-2A

Een keer in de week mogen enkele kinderen iets vertellen op de vertelstoel. Zij mogen een mooi boek van huis meenemen en dat aan de groep laten zien en vertellen waar het boek over gaat.

Lees meer

piraten

25 februari zijn we gestart met het thema piraten. Samen hebben we de piratenhoek ingericht. Groep 3 heeft met blokken de boot gebouwd. Op grote vellen werd de zee met vissen geschilderd. En nog zeilen, vlaggen en een anker. En nu lekker spelen in de piratenhoek. De komende weken is daar genoeg tijd voor.

Lees meer

voorlezen door groep 7 en 8

De kinderen van groep 7 en 8 hebben voorgelzen bij de kleuters en groep 2/3

Lees meer

3 D printer

Vrijdagmiddag 22 febr kwam de vader van Lynn, Jeroen in de klas met zijn 3D printer. We kregen uitleg over de werking en we hebben ook nog een klein "5"- je    geprint.

Lees meer