Foto's

Hier vindt u alle beelden van het huidige schooljaar. Selecteer in linkerkolom eventueel de groep.

Pasen op Sinderen

Op vrijdag 19 april hebben we ons paasfeest gevierd. De leerlingen van groep 8 hebben een activiteit voor ons bedacht. De paashaas kwam uitleggen wat we gingen doen. Alle kinderen van school werden in groepjes verdeeld. Deze groepjes bestonden uit leerlingen uit de groepen 1 t/m 7. Ze hadden allerlei spellen bedacht die we dan in circuitvorm moesten gaan doen. De spellen waren: eieren zoeken, limbo dansen/schmincken (door echte profs!), bal gooien, paasbingo,
...

Lees meer

paasbakjes

Dinsdag 16 april hebben de kinderen onder leiding van Karin paasbakjes gemaakt. Karin werkt als bloemiste en verzorgt ook wel workshops. Heel enthousiast werden prachtige stukjes gemaakt. Mooie bloemen en paasversieringen werden in het bakje gestoken. Vrolijk Pasen!

Lees meer

kapeldag

Woensdag 10 april werd de jaarlijkse onderhoud bij de kapel gedaan.

Lees meer

wiesneus

Op 1 april kregen de kinderen van groep 7-8 een les in het dialect. Deze lessen horen bij het project Wiesneus.

Lees meer

Dialect met Hans Keuper

Maandag 8 april was Hans Keuper op school. Het ging natuurlijk over plat proaten , wie dat thuis nog doen. Hans zong een paar grappige liedjes en vertelde leuke verhalen. Wat hadden we een lol en hebben zelfs nog wat dialect geleerd.

Lees meer

Bloemenwinkel

thema De Bloemenwinkel,
De week van 1 april zijn we gestart met het thema de bloemenwinkel. De kinderen knutselden wat bloemen en takken voor de winkel. Ook werden er prijskaartjes geschreven. Verder maakten de kinderen allerlei mooie nepbloemen die gekocht kunnen worden in nde winkel.
Groep 3 maakte twee borden met naam.  De bloemenwinkel heet "De Hyacint"  Er wordt daar leuk gespeeld.

Lees meer

klasselunch

Groep 7-8 heeft 28 maart genoten van een heerlijke klasselunch.

Lees meer

vervolg piraten

Op zoek naar de schat.

Dinsdag 26 maart hebben de kinderen met hulp van een schatkaart de schat gevonden. Juf Linde had een mooie schatkaart gemaakt. Maud en Ynthe mochten de aanwijzingen en opdrachten voorlezen: rondjes om de boom lopen, van de glijbaan af en nog veel meer. En ja hoor ze vonden een zak met schatkistjes. 

Nieuwsgierig wat er in zou zitten, mochten de kinderen  die open maken. Gouden munten en paaschocolaatjes waren de schat. Dat was smullen mmm..

Lees meer

boomfeestdag

Woensdag 13 maart hebben de kinderen van groep 7 en 8 bomen geplant. Eerst gingen ze in de regen op de fiets naar het Idinkbos. Alle andere kinderen van De Wegwijzer kwamen met de auto. Mensen van de Gemeente en andere belangstellenden waren er om de kinderen te steunen. Wethouder Ankersmit en  Wout hebben  de eerste Linde geplant. Daarna gingen alle kinderen in groepjes aan het werk. Er werd gefilmd door pro 8 en ook was de fotograaf aanwezig. Wat hebben ze hard gewerkt in regen en kou.

Lees meer

piraten

25 februari zijn we gestart met het thema piraten. Samen hebben we de piratenhoek ingericht. Groep 3 heeft met blokken de boot gebouwd. Op grote vellen werd de zee met vissen geschilderd. En nog zeilen, vlaggen en een anker. En nu lekker spelen in de piratenhoek. De komende weken is daar genoeg tijd voor.

Lees meer