Foto's

Hier vindt u alle beelden van het huidige schooljaar. Selecteer in linkerkolom eventueel de groep. 

Piraten, groep 1-2B

Vrijdag 29 maart hebben we in groepen 1-2 het project Piratenm afgesloten met schatzoeken.

Lees meer

Min40Celcius groep 6

Groep 6 (van Juf Hannie) is donderdag 28 maart ook naa het museum Min40Celcius in Varsselder geweest. We kregen een korte uitleg en daarna gingen de kinderen opdrachten uitvoeren. Op een soort ganzebord werd de stand bijgehouden Net als de dieren na de ijstijd, moesten de kinderen op een droge plek terecht zien te komen. Dat was bijna gelukt.

Lees meer

groep 4-5 naar Kasteel Huis Bergh

Woensdag 27 maart ging groep 4-5 naar 's Heerenberg naar het kasteel. We kregen daar een zeer interessante rondleiding. We mochten ons eerst allemaal verkleden: de jongens als ridders en de meisjes als hofdames. We hebben allemaal een familie wapen gemaakt, de grote ridderzaal met schilderijen en de wapenkamer bekeken en de kasteeltoren beklommen. Dat was een nogal gevaarlijke trap naar boven. Wat een dikke muren heeft het kasteel, je kon zitten in de vensterbank. 
Vlak buiten het kasteel staat...

Lees meer

groep 6 naar min40Celcius

Dinsdag 26 maart ging groep 6 naar Varsselder-Veldhunten naar het museum Min40Celcius. Na een korte uitleg over o.a. ijstijden, dieren die toen leefden en vooral de restanten die gevonden zijn, gingen de kinderen zelf aan de slag met opdrachten. Ze konden ook nog zien hoe de mensen in de oudheid vuur konden maken met vuurstenen. De vonken spatten ervan af! 

obs Op Koers 5/6
Het was heel leuk bij het min 40 C museum. Wij hebben best veel geleerd. We hebben een leuk spel gespeeld, waar we...

Lees meer

maandafsluiting maart

Vrijdag 22 maart hebben we de maand af afgesloten met optredens van verschillende groepen. Er werd gezongen, gedanst, poppenkast en pantomime gespeeld.

Lees meer

wiesneus

De les over het Achterhoeksdialect werd op donderdag 21 maart in groep 5 gegeven door  mevrouw  Ingrid Jolink. 

Lees meer

baby Milou

Donderdag 21 maart  kwam juf Liza met haar man en dochtertje op school. De kinderen waren heel enthousiast om de baby te zien. Natuurlijk hoorde daar beschuit met muisjes bij.

Lees meer

Mannetje Jas

Groep 2-3 ging dinsdag 12 maart naar de bibliotheek voor het project "Mannetje Jas" Het is een verhaal over een mannetje dat het altijd koud heeft en daarom steeds meer jassen over elkaar aantrekt. Hij wordt daardoor heel dik.

Groepen 1-2A en 1-2B gingen dinsdag 19 maart.

Lees meer

Wiesneus

Maandag 18 maart werd het project Wiesneus geopend. Dit project gaat over streektaal. De hal was mooi versierd, met Achterhoekse spreuken en Achterhoekse vlaggen. .  Wethouder Janine Kock las een verhaal voor in het Achterhoeks en Hans Keuper kwam de kinderen vermaken met liedjes en grapjes. Het was erg leuk. De kinderen en leerkrachten hebben genoten. 
Het project bestaat uit lessen in het dialect, die de hele week in de groepen worden gegeven
 

Lees meer

groep 8 off day

Ook in groep 8 werd de "Off-day" gehouden.

Lees meer