kinderboekenweek

Woensdag 3 okt was de start van de kinderboekenweek. Het thema is dit jaar vriendschap. De hal was mooi ingericht met een reuzenleesrups en posters en boeken. Elke dag zal een leerkracht voorlezen maar mogen er ook kinderen over hun vriendschap vertellen. Juf Marieke mocht beginnen en las voor uit Spekkie en Sproet .Maar vertelde ook over haar mooie vriendschap met een vriendin en hun  liefde voor kamelen.
Donderdag 4 okt las juf Riny voor uit Grote beer en kleine bever, een leuk prentenboek.
Vrijdag 5 okt heeft juf José voorgelezen uit het kinderboekenweekgeschenk: Kom erbij.

Ook maandag konden we weer genieten van een mooi verhaal. Maar vooraf hebben 4 vriendinnen iets verteld over hun vriendschap. Achter een rij knuffels vertelden ze het verhaal over hun vriendschap. Daarna las Koen een grappig stuk voor uit Joe Biljoen waarbij er uitbundig gelachen werd.

Dinsdag 9 okt was het de beurt aan juf Agnes om de kinderen een leuk boek voor te lezen. Dat was het zeker want er werd vaak gelachen. Dikke Vik en vieze Lies zal vast door veel kinderen gelezen worden. Ook vertelden Annefleur en Jasmijn over hun vakantievriendin. Ze hebben elkaar leren kennen in Italië en hebben nog steeds contact. Ze gaan zelfs bij haar op bezoek in Hoofddorp. Verder hebben ze nog  contact via whatsap e.a. Ze zouden elkaar wel vaker willen zien maar ja die afstand.

Woensdag  was juf Doortje de laatste juf die voorlas. Maar eerst vertelden een paar meisjes van gr 1,2 en 3 over hun vriendschap. En over onze logeerbeer Flip en het vriendenboekje. Doortje liet haar poeziealbum zien van vroeger en las een paar gedichtjes voor. Daarna las ze voor uit het boek Vergeet mij niet zoekt nieuw een vriendje. Een erg leuk boek met mooie platen.